top of page

Onze Kittens

Al onze kittens hebben een thuis gevonden.

Pagina bijgewerkt: 22 oktober 2015

Bubbles haar kittens van Copper zijn allemaal besproken.

 

 

Pagina bijgewerkt: 27 januari 2014

Bubbles is zwanger van Karnak. Als alles gaat zoals het moet, dan mogen wij rond 15 maart 2014 een nestje Abessijntjes verwachten. De kleuren wildkleur, sorrel, blauw en fawn kunnen in het nest geboren worden.

 

 

Bij ons geboren kittens blijven vanwege socialisatieperiode 1 en 2; periode 1 begint met twee weken en eindigt ongeveer met zeven weken en periode 2 begint met zeven weken en gaat door tot het kitten allang met dertien weken verhuisd is, zo lang mogelijk bij de moederpoes. Vooral in periode 1 leren ze heel erg veel van de moeder, zoals naar de kattenbak gaan en (brok, vlees)eten, terwijl periode 2 meer het jachtinstinct ontwikkeld en hierbij spelen broertjes en zusjes ook een grote rol. Kittens leren hier wanneer ze moeten ophouden, dat het de ander pijn doet, aldus de sociale omgang met elkaar. Tevens heb je als fokker de wettelijke verplichting via Honden -en Kattenbesluit de kittens tenminste 7 weken bij de moeder te houden. Gelukkig hebben wij makkelijke poezen en zijn ze ook nog zo gek om te blijven zogen.

 

Kittens worden bij ons 2x geent, gechipt, 4x ontwormd, Europees paspoort en MET stamboom.

 

Voor de eerste dagen in het nieuwe huis gaat er een door ons  samengesteld kittenpakket mee, waar onder andere het voedsel in zit dat wij op dat moment voeren.

 

Tevens vinden wij het leuk op zoek te gaan naar een origineel presentje voor het kitten, welke niet standaard in een kittenpakket zit.

 

bottom of page