top of page

Wie zijn wij

 

Mijn moeder en ik kwamen eens bij de dierenarts met Jester, toen was het nog zo'n klein manneke. Voor het inspuiten van de jaarlijkse enting, had de dierenarts hem eens goed bekeken. Hij vond hem erg mooi, maar de gloed over de vacht was voor een blauw wel erg roze....of dat wel goed was...Voor een blauw niet, maar voor de lilac die Jester was WEL!

 

Het begon allemaal na mijn afstuderen als Bachelor in Animal Science, ofwel dierkundig ingenieur. Mijn moeder had reeds een administratiekantoor en aangezien bedrijfseconomie een onderdeel van mijn studie betrof, ben ik in de zaak gestapt. Ik hielp soms al een beetje in de drukke maanden van het jaar, de kwartaalmaanden. De dierkundige in mij won steeds meer terrein en mijn moeder en ik zijn toen naar oplossingen gaan zoeken om er een combinatie van te maken. Het werd katten fokken op een verantwoorde manier en wel Brits korthaar en Abessijn.

Verantwoord, omdat we gezondheid het meest belangrijk vinden en goed nadenken wie bij wie past qua stamboom. 

Uiteindelijk zijn we wel voor een bepaald ras gevallen en willen we ook de rastypische kenmerken behouden, vandaar dat we ook nagedacht hebben over fokdoelen die aangeven waar wij, naast gezondheid van genen, ook waarde aan hechten.

De Brits korthaar, een sociale, rustige kat die qua lichaam lekker rond en robuust is.

Colourpoint is hetgeen ik het liefst zie en als je me helemaal blij wilt maken, heeft de colourpoint de kleur lilac. Mijn doel voor de colourpoint Brits korthaar is een mooie gevulde kat, met een bolle toet en waar alleen de extremiteiten gekleurd zijn. Het lichaam behoort blank te blijven en ik geloof dat ik, met de fokkers voor mij, daar aardig in geslaagd ben tot nu toe.

De Abessijn, een slanke, drukke, intelligente, zeer aanhankelijk kat en die heeft mijn moeders hart gestolen. Maar dan wel met zijn getickte beharing in de kleur sorrel! Het doel is een middengrote Abessijn te fokken, met behoudt van elegantie en een diepe kleur sorrel. Bij zo'n aanblik zie je mijn moeder gewoonweg smelten.

 

bottom of page